Мед - бутикова селекция:

Фетучини с кремообразен сос и пармезан


Фетучини с кремообразен сос и пармезан. Тази паста е съчетание от копринени фетучини, обвити в богат кремообразен сос с пармезан и свежи подправки.

Необходими съставки (за 2 порции):

▫️200 г фетучини

▫️1 с. л. зехтин

▫️2 скилидки чесън, ситно нарязани

▫️200 мл готварска сметана (30-35% масленост)

▫️50 г настърган пармезан

▫️1 ч. л. масло

▫️Сол и черен пипер на вкус

▫️Щипка индийско орехче (по желание)

▫️Пресен магданоз или босилек за декорация

Начин на приготвяне:

1️⃣ Сваряване на пастата.

В голяма тенджера кипнете подсолена вода и сварете фетучините според инструкциите на опаковката (около 8-10 минути).

Отцедете ги, като запазите 50 мл от водата, в която са се варили.

2️⃣ Приготвяне на соса.

В голям тиган загрейте зехтина на средна температура. Добавете чесъна и го запържете за 30 секунди, докато усетите аромата му.

Добавете готварската сметана и оставете да къкри за 2-3 минути.

Прибавете настъргания пармезан и разбъркайте, докато се разтопи.

Овкусете със сол, черен пипер и щипка индийско орехче.

Добавете маслото за още по-гладка текстура.

3️⃣ Комбиниране на пастата със соса.

Добавете сварените фетучини в тигана със соса и разбъркайте добре.

Ако сосът е прекалено гъст, разредете го с малко от запазената вода от пастата.

4️⃣ Сервиране.

Разпределете пастата в чинии, поръсете с допълнително пармезан и украсете с пресен магданоз или босилек.

Добър апетит! ♨️

Коментари