Фетучини с кремообразен сос и пармезан. Тази паста е съчетание от копринени фетучини, обвити в богат кремообразен сос с пармезан и свежи подправки.
Необходими съставки (за 2 порции):
▫️200 г фетучини
▫️1 с. л. зехтин
▫️2 скилидки чесън, ситно нарязани
▫️200 мл готварска сметана (30-35% масленост)
▫️50 г настърган пармезан
▫️1 ч. л. масло
▫️Сол и черен пипер на вкус
▫️Щипка индийско орехче (по желание)
▫️Пресен магданоз или босилек за декорация
Начин на приготвяне:
1️⃣ Сваряване на пастата.
В голяма тенджера кипнете подсолена вода и сварете фетучините според инструкциите на опаковката (около 8-10 минути).
Отцедете ги, като запазите 50 мл от водата, в която са се варили.
2️⃣ Приготвяне на соса.
В голям тиган загрейте зехтина на средна температура. Добавете чесъна и го запържете за 30 секунди, докато усетите аромата му.
Добавете готварската сметана и оставете да къкри за 2-3 минути.
Прибавете настъргания пармезан и разбъркайте, докато се разтопи.
Овкусете със сол, черен пипер и щипка индийско орехче.
Добавете маслото за още по-гладка текстура.
3️⃣ Комбиниране на пастата със соса.
Добавете сварените фетучини в тигана със соса и разбъркайте добре.
Ако сосът е прекалено гъст, разредете го с малко от запазената вода от пастата.
4️⃣ Сервиране.
Разпределете пастата в чинии, поръсете с допълнително пармезан и украсете с пресен магданоз или босилек.
Добър апетит! ♨️

Коментари
Публикуване на коментар