Мед - бутикова селекция:

Френски макарони с малини и шоколад


Френски макарони с малини и шоколад. Наближават красиви празнични дни и това идея за един впечатляващ десерт за любимите ни хора.

Необходимите продукти за този десерт са:

✔ За розовите малинови черупки:

100 г фино бадемово брашно

100 г пудра захар

100 г кристална захар

2 белтъка (на стайна температура)

30 мл вода

Червена хранителна боя

10 г малинов прах (лиофилизирани малини, смлени на прах) или 1 ч. л. малиново пюре

✔ За шоколадовия ганаш:

100 г тъмен шоколад (70%)

100 мл течна сметана

10 г масло

✔ За ваниловия крем:

100 г маскарпоне

50 мл течна сметана

1 с. л. пудра захар

1/2 ч. л. ванилов екстракт

Приготвяне:

1. Малинови черупки.

Бадемовото брашно и пудрата захар се пресяват 2 пъти.

Добавя се малиновият прах (ако се използва пюре, се слага при белтъците).

Прави се италиански меренг:

Водата и кристалната захар се загряват до 118°C.

Белтъците се разбиват и към тях бавно се добавя сиропът.

Смесват се сухите съставки с меренга – докато тестото започне да се стича плавно.

Шприцоване, сушене и печене: 150°C за 12-14 минути.

2. Шоколадов ганаш.

Загрява се сметаната и се залива шоколадът.

Разбърква се, докато ганашът стане гладък и лъскав.

3. Ванилов крем.

Разбива се маскарпонето с пудрата захар и ванилията.

Добавя се разбитата сметана.

4. Сглобяване.

Една част от макароните се пълнят с шоколадов ганаш, другите – с ванилов крем.

Оставят се 24 часа в хладилник.

Финален резултат:

✔ Малинов аромат в черупките

✔ Два вида крем – богат шоколадов и лек ванилов

✔ Луксозен и балансиран вкус

Да ви е сладко и да им се насладите в добра компания! 💗💗💗

Коментари