Френски макарони с малини и шоколад. Наближават красиви празнични дни и това идея за един впечатляващ десерт за любимите ни хора.
Необходимите продукти за този десерт са:
✔ За розовите малинови черупки:
100 г фино бадемово брашно
100 г пудра захар
100 г кристална захар
2 белтъка (на стайна температура)
30 мл вода
Червена хранителна боя
10 г малинов прах (лиофилизирани малини, смлени на прах) или 1 ч. л. малиново пюре
✔ За шоколадовия ганаш:
100 г тъмен шоколад (70%)
100 мл течна сметана
10 г масло
✔ За ваниловия крем:
100 г маскарпоне
50 мл течна сметана
1 с. л. пудра захар
1/2 ч. л. ванилов екстракт
Приготвяне:
1. Малинови черупки.
Бадемовото брашно и пудрата захар се пресяват 2 пъти.
Добавя се малиновият прах (ако се използва пюре, се слага при белтъците).
Прави се италиански меренг:
Водата и кристалната захар се загряват до 118°C.
Белтъците се разбиват и към тях бавно се добавя сиропът.
Смесват се сухите съставки с меренга – докато тестото започне да се стича плавно.
Шприцоване, сушене и печене: 150°C за 12-14 минути.
2. Шоколадов ганаш.
Загрява се сметаната и се залива шоколадът.
Разбърква се, докато ганашът стане гладък и лъскав.
3. Ванилов крем.
Разбива се маскарпонето с пудрата захар и ванилията.
Добавя се разбитата сметана.
4. Сглобяване.
Една част от макароните се пълнят с шоколадов ганаш, другите – с ванилов крем.
Оставят се 24 часа в хладилник.
Финален резултат:
✔ Малинов аромат в черупките
✔ Два вида крем – богат шоколадов и лек ванилов
✔ Луксозен и балансиран вкус
Да ви е сладко и да им се насладите в добра компания! 💗💗💗

Коментари
Публикуване на коментар