Ягодово руло с млечно розов крем. Това руло е пролетна приказка в чиния – толкова нежно, ефирно и подканящо! Пухкав пандишпан, нежен чийз крем със сметана и ягоди и фин акцент на хрупкави бадеми... Вижте рецептата за това изкушение!
1. Блатът – въздушен пандишпан:
Основни съставки:
🔸4 яйца
🔸120 г захар
🔸120 г брашно
🔸1 ч. л. ванилия
🔸щипка сол
2. Кремът – млечно розова ягодова прегръдка:
Съставки:
🔸200 мл животинска сметана (или сладкарска)
🔸250 г крем сирене (за предпочитане, Philadelphia)
🔸2–3 с. л. пудра захар (на вкус)
🔸100 г ягодово пюре (пресни ягоди + 1 с. л. лимонов сок)
🔸По желание: 1 желатин за стабилност
✔️ Приготвяне на блата:
Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Добавете ванилията. Пресейте брашното и внимателно го смесете с яйчената смес. Излейте върху хартия за печене и заравнете. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 10–12 минути. След изпичане, обърнете блата върху влажна кърпа и го навийте на руло, докато е още топъл. ❕❕❕
✔️ Приготвяне на крема:
Разбийте сметаната до меки връхчета. В отделен съд разбийте крем сиренето с пудра захар и ягодовото пюре. Обединете внимателно двете смеси. Ако желаете кремът да е по-стабилен, може да добавите желатин (нагрят в малко вода и охладен).
✔️ Сглобяване:
Развийте охладения блат. Намажете го с ⅔ от крема.
Навийте внимателно и равномерно. Покрийте с останалия крем, като оставите леки следи от шпатула (за домашен чар).
✔️ Декорация:
Ягоди – някои цели, други на тънки филийки.
Поръска от филирани бадеми – за цвят и текстура.
Свежи листенца мента или малки ядливи цветя – по желание.
Отдайте се на това сладко изкушение! Подходящо за Великден, за неделно кафе или просто... когато ви се прииска нещо сладко и красиво. 🥰

Коментари
Публикуване на коментар