Мед - бутикова селекция:

Ягодово руло с млечно розов крем


Ягодово руло с млечно розов крем. Това руло е пролетна приказка в чиния – толкова нежно, ефирно и подканящо! Пухкав пандишпан, нежен чийз крем със сметана и ягоди и фин акцент на хрупкави бадеми... Вижте рецептата за това изкушение! 

1. Блатът – въздушен пандишпан:

Основни съставки:

🔸4 яйца

🔸120 г захар

🔸120 г брашно

🔸1 ч. л. ванилия

🔸щипка сол

2. Кремът – млечно розова ягодова прегръдка:

Съставки:

🔸200 мл животинска сметана (или сладкарска)

🔸250 г крем сирене (за предпочитане, Philadelphia)

🔸2–3 с. л. пудра захар (на вкус)

🔸100 г ягодово пюре (пресни ягоди + 1 с. л. лимонов сок)

🔸По желание: 1 желатин за стабилност

✔️ Приготвяне на блата:

Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Добавете ванилията. Пресейте брашното и внимателно го смесете с яйчената смес. Излейте върху хартия за печене и заравнете. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 10–12 минути. След изпичане, обърнете блата върху влажна кърпа и го навийте на руло, докато е още топъл. ❕❕❕

✔️ Приготвяне на крема:

Разбийте сметаната до меки връхчета. В отделен съд разбийте крем сиренето с пудра захар и ягодовото пюре. Обединете внимателно двете смеси. Ако желаете кремът да е по-стабилен, може да добавите желатин (нагрят в малко вода и охладен).

✔️ Сглобяване:

Развийте охладения блат. Намажете го с ⅔ от крема.

Навийте внимателно и равномерно. Покрийте с останалия крем, като оставите леки следи от шпатула (за домашен чар).

✔️ Декорация:

Ягоди – някои цели, други на тънки филийки.

Поръска от филирани бадеми – за цвят и текстура.

Свежи листенца мента или малки ядливи цветя – по желание.

Отдайте се на това сладко изкушение! Подходящо за Великден, за неделно кафе или просто... когато ви се прииска нещо сладко и красиво. 🥰

Коментари