Мед - бутикова селекция:

Кремообразен дип от сирена с хрупкав хляб и зеленчуци


Богат и кремообразен дип от сирена, сервиран с хрупкав хляб и свежи зеленчуци.

Ето какво ви е нужно:

200 г чедър (настърган)

100 г гауда (настъргана)

50 г пармезан (настърган)

200 мл сметана за готвене

50 мл пълномаслено мляко

1 с. л. масло

1 ч. л. царевично нишесте

1 ч. л. горчица

½ ч. л. чесън на прах

½ ч. л. червен пипер (или пушен за по-дълбок вкус)

Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

✅ В малка купа разтворете нишестето в млякото.

✅ В тенджерка на слаб огън загрейте маслото и сметаната, без да завират.

✅ Добавете настърганите сирена, като бъркате постоянно, докато се разтопят.

✅ Добавете разтвореното нишесте, горчицата, чесъна на прах и червения пипер. ✅ Бъркайте, докато сместа стане гладка и кремообразна.

✅ Овкусете със сол и черен пипер. Ако е твърде гъсто, добавете още малко мляко.

✅ Сервирайте топло, поръсено с пресни билки (мащерка, розмарин) и поднесено с хрупкав хляб или зеленчукови пръчици. Добър апетит!

Коментари