Богат и кремообразен дип от сирена, сервиран с хрупкав хляб и свежи зеленчуци.
Ето какво ви е нужно:
200 г чедър (настърган)
100 г гауда (настъргана)
50 г пармезан (настърган)
200 мл сметана за готвене
50 мл пълномаслено мляко
1 с. л. масло
1 ч. л. царевично нишесте
1 ч. л. горчица
½ ч. л. чесън на прах
½ ч. л. червен пипер (или пушен за по-дълбок вкус)
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
✅ В малка купа разтворете нишестето в млякото.
✅ В тенджерка на слаб огън загрейте маслото и сметаната, без да завират.
✅ Добавете настърганите сирена, като бъркате постоянно, докато се разтопят.
✅ Добавете разтвореното нишесте, горчицата, чесъна на прах и червения пипер. ✅ Бъркайте, докато сместа стане гладка и кремообразна.
✅ Овкусете със сол и черен пипер. Ако е твърде гъсто, добавете още малко мляко.
✅ Сервирайте топло, поръсено с пресни билки (мащерка, розмарин) и поднесено с хрупкав хляб или зеленчукови пръчици. Добър апетит!

Коментари
Публикуване на коментар