Пилешко руло с гъби и кашкавал - ястие, което изкушава с визия, вкус и лекота на приготвяне.
-
2 бр. пилешки гърди (обезкостени, без кожа)
-
150 г печурки, нарязани на ситно
-
1 малка глава лук, ситно нарязан
-
1 скилидка чесън, пресован
-
120 г кашкавал или гауда, настърган
-
1 с.л. масло
-
Сол, черен пипер
-
Прясна мащерка или магданоз
-
Зехтин за запичане
-
Клечки за зъби или кухненски канап
Начин на приготвяне:
Подготовка на плънката:
В тиган разтопете маслото и задушете лука и чесъна до златисто.
Добавете гъбите и гответе, докато се изпари течността.
Посолете, подправете с черен пипер и оставете да изстине леко.
Смесете с настърганото сирене.
Пилешките гърди:
Разрежете гърдите по дължина, без да ги разцепвате напълно (пеперудено отваряне).
Покрийте с фолио и начукайте леко за изравняване.
Подправете със сол и черен пипер.
Пълнене и оформяне:
Разпределете плънката върху всяко филе.
Завийте на стегнато руло и фиксирайте с клечки или канап.
Запичане:
Загрейте малко зехтин в тиган и запечатайте рулата от всички страни до златисто.
Прехвърлете ги в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 20 минути.
Сервиране:
Извадете клечките или отрежете канапа.
Нарежете на филии и поднесете върху порцеланова чиния, гарнирано с пресн
и подправки и лек сос от печенето.

Коментари
Публикуване на коментар