Мед - бутикова селекция:

Пилешко руло с гъби и кашкавал


Пилешко руло с гъби и кашкавал - ястие, което изкушава с визия, вкус и лекота на приготвяне.
 Необходими продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди (обезкостени, без кожа)

  • 150 г печурки, нарязани на ситно

  • 1 малка глава лук, ситно нарязан

  • 1 скилидка чесън, пресован

  • 120 г кашкавал или гауда, настърган

  • 1 с.л. масло

  • Сол, черен пипер

  • Прясна мащерка или магданоз

  • Зехтин за запичане

  • Клечки за зъби или кухненски канап

Начин на приготвяне:

Подготовка на плънката:

В тиган разтопете маслото и задушете лука и чесъна до златисто.

Добавете гъбите и гответе, докато се изпари течността.

Посолете, подправете с черен пипер и оставете да изстине леко.

Смесете с настърганото сирене.

Пилешките гърди:

Разрежете гърдите по дължина, без да ги разцепвате напълно (пеперудено отваряне).

Покрийте с фолио и начукайте леко за изравняване.

Подправете със сол и черен пипер.

Пълнене и оформяне:

Разпределете плънката върху всяко филе.

Завийте на стегнато руло и фиксирайте с клечки или канап.

Запичане:

Загрейте малко зехтин в тиган и запечатайте рулата от всички страни до златисто.

Прехвърлете ги в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 20 минути.


Сервиране:


Извадете клечките или отрежете канапа.


Нарежете на филии и поднесете върху порцеланова чиния, гарнирано с пресн

и подправки и лек сос от печенето.


Коментари