Мед - бутикова селекция:

Шоколадов мус в чаши


Настоящото предложение е за изкусителен шоколадов мус в чаши.

Продукти за 4 порции:

▪️200 г черен шоколад (70% какао, качествен)

▪️300 мл сладкарска сметана (за разбиване)

▪️1 с. л. масло

▪️1 ч. л. ванилия

▪️1/2 ч. л. еспресо на прах (по желание – засилва шоколадовия вкус)

▪️1 щипка сол

Начин на приготвяне:

✅ Разтопете шоколада с маслото и ванилията на водна баня. Оставете леко да се охлади.

✅ Разбийте добре охладената сметана до меки върхове.

✅ Прибавете шоколадовата смес към сметаната на части, с внимателно разбъркване.

✅ Разпределете в чаши и охладете за поне 2–3 часа.

Ако искате да научите за рецептата с жълтъци и белтъци по оригинална френска техника, ще я видите в зоната на коментарите. 😉

Коментари