Мед - бутикова селекция:

Великденски чийзкейк с какаов блат и шоколадови фигурки


Великденски чийзкейк с какаов блат и шоколадови фигурки. Класика с пролетно вдъхновение и щипка празнична магия!

Има десерти, които не просто се хапват, а се запомнят. Този чийзкейк съчетава богата кремообразност, лек какаов аромат и игра на форми, която внася Великден на масата още с първия поглед.

Необходими продукти:

За блата:

▫️320 г какаови бисквити

▫️140 г масло (разтопено)

За крема:

▫️600 г крема сирене (тип Philadelphia)

▫️200 мл заквасена сметана

▫️150 г захар

▫️3 яйца

▫️2 с. л. брашно

▫️1 ч. л. ванилия

▫️кора от 1 лимон (по желание)

За фигурките:

▫️200 г брашно

▫️100 г масло (студено)

▫️80 г пудра захар

▫️30 г какао

▫️1 жълтък

▫️1 ванилия

Приготвяне:
Блат: Смесете натрошените бисквити с маслото, притиснете към дъното и стените на форма с диаметър 22–24 см. Приберете в хладилник.
Крем: Разбийте крема сиренето със захарта, добавете яйцата, сметаната, брашното, ванилията и лимоновата кора. Излейте чийз пълнежа върху охладения блат.
Печете на 160°C (без вентилатор) около 50–60 мин. Оставете чийзкейка да изстине напълно и охладете в хладилника за поне 4 часа.
Фигурки: Замесете тесто от изброените продукти, дръжте в хладилник за 30 мин, след което извадете тестото, разточете и изрежете фигурки. Печете бисквитките за 8–10 мин на 170°C.
Финален щрих: Наредете изпечените фигурки върху охладения чийзкейк точно преди сервиране. Да ви е вкусно! 

Коментари