Великденски мъфини с лимонов аромат и крем с декорация "гнездо". Нежност и красота за празник, а и не само!
Необходими продукти (за 9-10 мъфина):
За мъфините:
▪️2 яйца
▪️150 г захар
▪️100 мл кисело мляко
▪️80 мл олио
▪️Сок и кора от 1 лимон
▪️1 ч. л. ванилов екстракт
▪️180 г брашно
▪️1 ч. л. бакпулвер
▪️1/2 ч. л. сода
▪️Щипка сол
За крема (гнездо):
▪️200 мл сладкарска сметана
▪️100 г крема сирене
▪️2-3 с. л. пудра захар
▪️Ванилия на вкус
▪️Захарни или шоколадови яйца за декорация
▪️Шоколадови пръчици или трохи от шоколадов пандишпан
Начин на приготвяне:
1. Мъфини:
✅ Разбийте яйцата със захарта, докато се получи пухкава смес.
✅ Добавете олиото, киселото мляко, лимоновия сок и кората, както ванилията.
✅ Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта. Прибавете сухите съставки към мокрите.
✅ Разпределете сместа в хартиени капсули, пълнейки ги до 2/3 от обема.
✅ Печете мъфините на 175°C за около 20–22 минути. Проверете ги с клечка.
2. Крем:
✅ Разбийте сметаната до меки върхове.
✅ В отделна купа смесете крема сиренето с пудра захарта и ванилията, след което добавете разбитата сметана.
✅ С помощта на пош оформете "гнезда" върху охладените мъфини.
✅ Декорирайте с шоколадови пръчици, пандишпанови трохи, с малки яйца и/или кокосови стърготини, оцветени в зелено (като тревичка), например.
Развихрете въображението си и направете тези мъфини блестящо допълнение към празничното меню! Да ви е сладко!

Коментари
Публикуване на коментар