Мед - бутикова селекция:

Здравословни тостове с авокадо и пушена сьомга


Здравословни тостове с авокадо, пушена сьомга, сварено яйце и семенайце и семена. Няма значение дали спазвате определен хранителен режим. Това е идея, с която можете да внесете разнообразие в менюто си.

Точна рецепта за 2 порции (4 тоста)

Необходими продукти:

4 филийки пълнозърнест или ръжен хляб

1 голямо узряло авокадо

80 г крема сирене или рикота

2 яйца

100 г пушена сьомга

1 ч. л. лимонов сок

½ ч. л. сол

½ ч. л. черен пипер

½ ч. л. сусам (черен и бял)

½ ч. л. ленени семена

Пресни подправки – копър, кресон или други микрозелени растения, кълнове и т. н.

Начин на приготвяне:

1. Сваряване на яйцата.

В тенджера с вряща вода сложете яйцата и варете 5 минути за полурохкав жълтък.

Прехвърлете ги в ледена вода, обелете и разрежете на половинки.

2. Подготовка на тостовете.

Препечете филийките хляб в тостер или в сух тиган до златисто.

Намажете ги с тънък слой крема сирене или рикота.

3. Авокадото.

Половината авокадо смачкайте с вилица и смесете с лимонов сок, сол и черен пипер.

Намажете две от филийките с този крем.

Другата половина нарежете на тънки резени и подредете върху останалите две филийки.

4. Добавяне на основните топинги.

Върху тостовете с авокадо сложете по едно нарязано сварено яйце.

Върху тези с крема сирене разпределете пушената сьомга, като я надиплите леко за обем.

Гарнирайте всяко яйце с щипка сол и черен пипер.

5. Финални щрихи.

Поръсете с черен и бял сусам, ленени семена и малко микрозелени растения.

Сервирайте веднага, докато хлябът е хрупкав. Да ви е вкусно!

Коментари