Здравословни тостове с авокадо, пушена сьомга, сварено яйце и семенайце и семена. Няма значение дали спазвате определен хранителен режим. Това е идея, с която можете да внесете разнообразие в менюто си.
Точна рецепта за 2 порции (4 тоста)
Необходими продукти:
4 филийки пълнозърнест или ръжен хляб
1 голямо узряло авокадо
80 г крема сирене или рикота
2 яйца
100 г пушена сьомга
1 ч. л. лимонов сок
½ ч. л. сол
½ ч. л. черен пипер
½ ч. л. сусам (черен и бял)
½ ч. л. ленени семена
Пресни подправки – копър, кресон или други микрозелени растения, кълнове и т. н.
Начин на приготвяне:
1. Сваряване на яйцата.
В тенджера с вряща вода сложете яйцата и варете 5 минути за полурохкав жълтък.
Прехвърлете ги в ледена вода, обелете и разрежете на половинки.
2. Подготовка на тостовете.
Препечете филийките хляб в тостер или в сух тиган до златисто.
Намажете ги с тънък слой крема сирене или рикота.
3. Авокадото.
Половината авокадо смачкайте с вилица и смесете с лимонов сок, сол и черен пипер.
Намажете две от филийките с този крем.
Другата половина нарежете на тънки резени и подредете върху останалите две филийки.
4. Добавяне на основните топинги.
Върху тостовете с авокадо сложете по едно нарязано сварено яйце.
Върху тези с крема сирене разпределете пушената сьомга, като я надиплите леко за обем.
Гарнирайте всяко яйце с щипка сол и черен пипер.
5. Финални щрихи.
Поръсете с черен и бял сусам, ленени семена и малко микрозелени растения.
Сервирайте веднага, докато хлябът е хрупкав. Да ви е вкусно!

Коментари
Публикуване на коментар