Понякога най-простите рецепти носят най-много уют. Яйчената разядка е класика в домашната кухня - бърза, засищаща и винаги апетитна. В тази версия има добавено крема сирене за копринена текстура и свеж див лук за цвят и аромат. Получава се балансирано предястие, което можете да поднесете както за закуска върху топъл хляб, така и като елегантен дип за гости.
Вижте как лесно да си приготвите домашна яйчена разядка с крема сирене и пресен лук.
Домашна яйчена разядка с крема сирене и пресен лук
-
6 твърдо сварени яйца
-
150 г крема сирене (натурално, без добавки)
-
2 с. л. майонеза (по желание – за още по-кремообразна текстура)
-
1 ч. л. дижонска горчица (за лека пикантност и дълбочина)
-
2 с. л. пресен див лук (ситно нарязан)
-
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
1. Сварете яйцата за около 10 минути, охладете ги в студена вода и ги обелете.
2. Нарежете яйцата на малки кубчета или ги намачкайте с вилица, като запазите това да имат текстура (не ги правете на паста).
3. В купа смесете крема сиренето, майонезата и горчицата, докато получите гладък крем.
4. Добавете яйцата и внимателно разбъркайте, за да разядката да се запази пухкава, по-въздушна.
5. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Поръсете с пресен див лук или стандартен зелен лук и сервирайте върху филийки хляб, сухари или като дип за зеленчуци. Изборът е Ваш. Добър апетит!

Коментари
Публикуване на коментар