Мед - бутикова селекция:

Домашна яйчена разядка с крема сирене и пресен лук



Понякога най-простите рецепти носят най-много уют. Яйчената разядка е класика в домашната кухня - бърза, засищаща и винаги апетитна. В тази версия има добавено крема сирене за копринена текстура и свеж див лук за цвят и аромат. Получава се балансирано предястие, което можете да поднесете както за закуска върху топъл хляб, така и като елегантен дип за гости.

Вижте как лесно да си приготвите домашна яйчена разядка с крема сирене и пресен лук.


Домашна яйчена разядка с крема сирене и пресен лук


 Общо подготовка
10 мин
Време за готвене
10 мин
Общо време
20 мин
Порции: 4

Необходими продукти:
  • 6 твърдо сварени яйца

  • 150 г крема сирене (натурално, без добавки)

  • 2 с. л. майонеза (по желание – за още по-кремообразна текстура)

  • 1 ч. л. дижонска горчица (за лека пикантност и дълбочина)

  • 2 с. л. пресен див лук (ситно нарязан)

  • Сол и прясно смлян черен пипер на вкус


1. Сварете яйцата за около 10 минути, охладете ги в студена вода и ги обелете.

2. Нарежете яйцата на малки кубчета или ги намачкайте с вилица, като запазите това да имат текстура (не ги правете на паста).

3. В купа смесете крема сиренето, майонезата и горчицата, докато получите гладък крем.

4. Добавете яйцата и внимателно разбъркайте, за да разядката да се запази пухкава, по-въздушна.

5. Овкусете със сол и черен пипер.

6. Поръсете с пресен див лук или стандартен зелен лук и сервирайте върху филийки хляб, сухари или като дип за зеленчуци. Изборът е Ваш. Добър апетит!


Коментари