Мед - бутикова селекция:

Домашни шоколадови бисквити (Chocolate Chip Cookies)



Няма по-омагьосващ аромат от този на току-що изпечени бисквити. Хрупкави по краищата, меки отвътре и пълни с щедри парченца шоколад, тези домашни шоколадови бисквити са истинска класика в световен мащаб, която винаги радва малки и големи. Ще искате да си вземете още една... и още една... 

Chocolate chip cookies са емблематична класика от американската кухня. Създадени са през 30-те години в САЩ (в щата Масачузетс) и оттогава се превръщат в символ на домашния уют и сладко изкушение по целия свят.

Опитайте ги!


Домашни шоколадови бисквити


 Общо подготовка
15 мин
Време за готвене
12 мин
Общо време
27-30 мин
Порции: около 20 бисквити

Необходими продукти:
  • 200 г масло (меко, на стайна температура)

  • 150 г кафява захар

  • 80 г бяла захар

  • 2 яйца (размер L)

  • 1 ч. л. ванилия

  • 280 г бяло брашно

  • 1 ч. л. сода бикарбонат

  • 1/2 ч. л. бакпулвер

  • щипка сол

  • 200 г шоколадови капки (или нарязан черен/млечен шоколад)

  • по желание: 80 г едро нарязани орехи

1. В голяма купа разбийте маслото със захарта до пухкава смес.

2. Добавете яйцата и ванилията и разбийте отново.
3. В отделна купа смесете брашното, содата, бакпулвера и солта.
4. Прибавете сухите съставки към маслената смес, разбъркайте внимателно.
5. Добавете шоколадовите капки (и орехите, ако използвате).
6. Загрейте фурната на 180°C (горен и долен реотан).
7. С лъжица или сладкарска лопатка оформете топчета тесто върху тава, която сте покрили с хартия за печене. Оставете разстояние, защото бисквитките се разливат.
8. Печете за 10–12 минути. Бисквитите трябва да са златисти по краищата, но все още меки в центъра.
9. Оставете ги да изстинат върху решетка. Докато са топли, са меки, а след охлаждане стават чудесно хрупкави.

Коментари