Няма по-омагьосващ аромат от този на току-що изпечени бисквити. Хрупкави по краищата, меки отвътре и пълни с щедри парченца шоколад, тези домашни шоколадови бисквити са истинска класика в световен мащаб, която винаги радва малки и големи. Ще искате да си вземете още една... и още една...
Chocolate chip cookies са емблематична класика от американската кухня. Създадени са през 30-те години в САЩ (в щата Масачузетс) и оттогава се превръщат в символ на домашния уют и сладко изкушение по целия свят.
Опитайте ги!
Домашни шоколадови бисквити
-
200 г масло (меко, на стайна температура)
-
150 г кафява захар
-
80 г бяла захар
-
2 яйца (размер L)
-
1 ч. л. ванилия
-
280 г бяло брашно
-
1 ч. л. сода бикарбонат
-
1/2 ч. л. бакпулвер
-
щипка сол
-
200 г шоколадови капки (или нарязан черен/млечен шоколад)
-
по желание: 80 г едро нарязани орехи
1. В голяма купа разбийте маслото със захарта до пухкава смес.

Коментари
Публикуване на коментар