Мед - бутикова селекция:

Шоколадови напукани сладки



Шоколадови напукани сладки - магията на зимните празници в една хрупкава коричка и мека, шоколадова сърцевина. Тези сладки са не само невероятно красиви, но и с вкус, който кара всеки да поиска още една. Подходящи за Коледа, за подарък или просто за уикенд удоволствие. Без значение в кой сезон сме всъщност, шоколадовите напукани сладки винаги са истински хит.


Шоколадови напукани сладки


 Общо подготовка
20 мин
Време за готвене
12 мин
Общо време
32 мин + 120 мин охлаждане
Порции: около 20 сладки

Необходими продукти:
  • 200 г черен шоколад (минимум 60% какао)

  • 60 г масло

  • 2 яйца

  • 150 г захар

  • 200 г брашно

  • 1 ч. л. бакпулвер

  • 2 с. л. какао

  • 1 щипка сол

  • 1 ч. л. ванилов екстракт

  • пудра захар за овалване

1. Разтопете шоколада и маслото на водна баня и оставете сместа да се охлади леко.
2. Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем, прибавете ванилията.
3. Добавете разтопения шоколад към яйчената смес и разбъркайте добре.
4. Смесете брашното, бакпулвера, какаото и солта, след което ги прибавете към шоколадовата смес.
5. Полученото тесто оставете да стегне в хладилник за поне 2 часа.
6. Оформете топчета, оваляйте ги обилно в пудра захар и ги подредете върху тава, покрита с хартия за печене.
7. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180°C за 10–12 минути.

Коментари