Има десерти, които събират в себе си елегантност и уют, а този чийзкейк е точно такъв. Под нежния му плодов слой се крие крем с деликатен вкус на ванилия и лимон, стегнат от желатин, който придава онзи прекрасен разрез. Този чийзкейк не се пече, а просто стяга в хладилник за известно време, оставайки свеж, ефирен и изкушаващо лек. Вкусната бисквитена основа е част от цялото съвършенство на този десерт. Перфектен завършек на празничен обяд или специална вечеря.
Вижте как да си приготвите омагьосващия чийзкейк с плодов слой и горски плодове.
Чийзкейк с плодов слой и горски плодове
Необходими продукти:
За блата:
-
200 г бисквити (обикновени или маслени)
-
100 г разтопено масло
-
1 с. л. захар (по желание)
-
Щипка канела (по избор)
За крема:
-
450 г крема сирене (тип Philadelphia или друго с неутрален вкус)
-
250 мл течна сладкарска сметана (минимум 30% масленост)
-
100 г пудра захар
-
1 ч. л. ванилов екстракт
-
настъргана кора от 1/2 лимон
-
10 г желатин (около 1 с. л. и малко)
-
50 мл студена вода (за набъбване на желатина)
За плодовия слой:
-
250 г малини (може и ягоди)
-
2–3 с. л. захар (според киселинността на плода)
-
1 ч. л. лимонов сок
-
5 г желатин (1/2 пакетче)
-
25 мл студена вода
За декорация:
-
Пресни малини и боровинки за сервиране
-
По желание - лека глазура или пудра захар при поднасяне
Вкусът се разгръща още по-добре след 24 часа.

Коментари
Публикуване на коментар