Мед - бутикова селекция:

Домашен доматен сос с босилек и чесън



Доматеният сос е класика, без която кухнята у дома не би била същата. Приготвен от узрели домати, с лека сладост и аромат на чесън, лук и свеж босилек, той е вълшебната основа за паста, лазаня, пица, месо и зеленчуци. Домашният вариант е не само по-здравословен, но и носи онази неповторима свежест, която липсва в готовите сосове. Прост, вкусен и ароматен, този домашен доматен сос с босилек и чесън е доказателство, че най-добрите рецепти често са и най-изчистените.


Домашен доматен сос с босилек и чесън


 Общо подготовка
15 мин
Време за готвене
35 мин
Общо време
50 мин
Порции: 4

Необходими продукти:

  • 2 кг зрели домати (италиански сорт "Рома", например), разрязани на половина, без семки
  • 6 с. л. зехтин
  • 30 г масло
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 1 щипка кимион на прах
  • босилек на вкус
  • сол на вкус
1. Сложете доматите в тиган с 1 с. л. зехтин и гответе на среден огън, докато пуснат сок и омекнат (около 15-20 минути).
2. Прецедете през цедка или сито за зеленчуци, за да се получи гладка консистенция.
3. Загрейте зехтина с маслото и запържете лука и чесъна до златисто.
4. Добавете доматената смес и кимиона.
5. Гответе около 15 минути на слаб огън, като разбърквате.
6. Подправете със сол и босилек на вкус.
Сега вече можете да добавите този чудесен доматен сос към любимо ястие и да се насладите на неповторимия вкус. Бон Апети!


??????????? ? ????????? ?? ?????? Oliver Voltz OV51991A, 1400W, ??????? ???, ????????? ?? ?????? ? Kubbe, ??????

Коментари