Мед - бутикова селекция:

Шоколадови мъфини с ядро от бисквитки и Дулсе де Лече



Тези шоколадови мъфини с ядро от бисквитки и Дулсе де Лече са малки изкушения с домашен чар.

Всяка хапка крие приятна изненада - хрупкави бисквити, разтопен тъмен шоколад и мек карамелен крем, обвити в пухкаво какаово тесто. Лесни за приготвяне, ефектни при поднасяне и гарантирано любими за малки и големи. Подходящи са както за десерт за всеки ден, така и за специални моменти - например, когато искате да покажете на някой колко много го обичате. 


Шоколадови мъфини с ядро от бисквитки и Дулсе де Лече


 Общо подготовка
20 мин
Време за готвене
25 мин
Общо време
около 45 мин
Порции: 12 стандартни мъфина

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 яйца (L размер)

  • 120 г захар

  • 100 мл олио (или 80 мл олио + 20 мл разтопено масло за по-богат вкус)

  • 150 мл прясно мляко

  • 200 г брашно

  • 25 г какао (1 1/2 с. л. - тъмно, неподсладено)

  • 1 пакетче бакпулвер (10 г)

  • 1 щипка сол

  • 1 ч. л. ванилов екстракт

За пълнежа:

  • 12 ч. л. (около 220–230 г) Дулсе де Лече от консерва - гъсто и охладено

  • 24 мини бисквити (Petit Beurre тип)

  • 12 кубчета черен шоколад

За поръсване:

  • Пудра захар


1. Подготовка:
Загрейте фурната на 180°C (горен и долен реотан). Подгответе форма за мъфини с хартиени капсули.
2. Течно тесто:
Разбийте яйцата и захарта до пухкав крем. Добавете олиото, млякото и ванилията. Разбъркайте леко с телена бъркалка.
3. Сухи съставки:
Пресейте брашното, какаото, бакпулвера и солта. Прибавете ги към течната смес и разбъркайте, докато се получи гладко и гъсто тесто. Консистенцията му трябва да е малко по-гъста от кексово.
4. Подреждане в чашките:
Сложете 1 1/2 с. л. от тестото на дъното на всяка форма.
Поставете 1/2 чаена бисквита (или малка бисквитка) отгоре, върху нея сложете парченцето тъмен шоколад, а след него отново бисквита.
Добавете 1 ч. л. Дулсе де Лече в центъра (внимавайте да не стига до краищата, за да не изтече).
Покрийте с още 2 с. л. от тестото, така че карамелът да се затвори.
5. Печене:
Печете мъфините 22–25 минути на 180°C, докато станат с куполна форма и пружинират при лек натиск.
6. Завършек:
Оставете ги да изстинат напълно върху решетка и поръсете с пудра захар.
Да ви е вкусно!

Psfotografia

Коментари