Аромат на какао, топлина от домашната кухня и онзи уют, който само прясно изпечените мъфини могат да донесат. Тези шоколадови мъфини са леки, влажни и се приготвят с прости съставки - без глазура, но с деликатна пудра захар, която им придава елегантен завършек.
Ако към сместа за мъфини добавите и парченца шоколад, получавате наистина прекрасни шоколадови кексчета, които ще зарадват и малките, и големите любители на шоколад.
Вижте рецептата за шоколадови мъфини с пудра захар и я пригответе за любимите си хора!
Шоколадови мъфини с пудра захар
Необходими продукти:
-
2 яйца (L размер)
-
180 г захар
-
100 мл олио (или 80 мл олио + 20 мл разтопено масло за по-богат вкус)
-
200 г кисело мляко (3.6%)
-
1 ч. л. сода бикарбонат
-
200 г брашно
-
40 г какао (неподсладено, тъмно)
-
1 ч. л. бакпулвер
-
щипка сол
-
1 ч. л. ванилов екстракт (или пакетче ванилова захар)
-
80 г шоколадови капки или нарязан тъмен шоколад (по желание)
-
пудра захар за поръсване
Добавете олиото и ванилията. Разбъркайте до хомогенност.
Разбъркайте внимателно с шпатула. След това добавете останалите количества.
Накрая, ако желаете, сложете шоколадовите парченца и ги разбъркайте внимателно.
Печете 20–22 минути в предварително загрята фурна на 175-180°C, докато клечка, забодена в центъра, излезе суха.


Коментари
Публикуване на коментар