Тази свежа салата с фузили, броколи, маслини и ароматен колбас е чудесно решение както за бърз обяд, така и за лека вечеря. Комбинацията от паста, зеленчуци и протеин създава балансирано и много вкусно ястие, което се приготвя без усилие. Салатата е цветна, хранителна и изключително удобна за приготвяне предварително, което я прави идеална и за кутията за храна на работното място, а също и за пикник.
Фузили салата с броколи, маслини и колбас
За салатата:
-
350 г трицветна паста "фусили/фузили" - (спирали)
-
200 г броколи (накъсано на розички)
-
150 г чери домати, разполовени
-
80 г черни обезкостени маслини, нарязани на кръгчета
-
120 г твърд салам, сурово-сушен тип (нарязан на малки кубчета)
-
1 жълта сладка чушка, нарязана на ленти
-
1 малка глава червен лук, ситно нарязан
-
100 г сирене Ементал (може да използвате и моцарела), на кубчета
За дресинга:
-
4 с. л. зехтин
-
2 с. л. бял винен оцет
-
1 ч. л. горчица (по желание)
-
1 скилидка чесън, пресована
-
1/2 ч. л. сол
-
1/4 ч. л. черен пипер
-
1/2 ч. л. сушен риган (ако обичате)

Коментари
Публикуване на коментар