Мед - бутикова селекция:

Яйчено руло със спанак и шунка



Това леко и ефектно яйчено руло със спанак и шунка е чудесна идея както за бърз обяд, така и за елегантно предястие. Приготвя се лесно, изглежда впечатляващо и позволява различни вариации според това какво имате под ръка. Поднесено с лека салата, това кулинарно предложение се превръща в пълноценно и балансирано ястие.


Яйчено руло със спанак и шунка

Общо подготовка: 10 мин

Време за готвене: 15 мин

Общо време: 25 мин

Порции: 4

Необходими продукти:

  • 6 яйца

  • 2 шепи пресен спанак (или 150 г замразен, добре отцеден)

  • 2 с. л. прясно мляко или сметана

  • сол и черен пипер на вкус

  • 150 г крема сирене

  • 120-150 г шунка (на тънки резени)

  • 1 скилидка чесън и щипка индийско орехче (по желание)


1. Нарежете почистения и измит спанак на ситно (ако е замразен, задължително го изцедете много добре).
2. Яйцата разбийте с млякото, солта и пипера. Добавете към тях и спанака.
3. Излейте сместа в тава, която сте покрили с хартия за печене, и печете на 180°C за приблизително 12-15 минути, докато стегне.
4. Изпеченият омлет оставете да се охлади леко, след което го намажете с крема сиренето. Подредете и шунката отгоре.
5. Щом сте готови с "плънката", навийте правоъгълния омлет на стегнато на руло. Внимателно го завийте в стреч фолио и го приберете в хладилник за поне 30-40 минути.
6. Вече готово, нарежете на красиви шайби с дебелина около 2 см и поднесете рулото със свежа салата по избор.
Добър апетит!

Кукла Ванилия

Коментари