Мед - бутикова селекция:

Коледен венец "Капрезе"



Обичате ли красиво поднесени салати? Ако е така, тази празнична интерпретация на класическата салата "Капрезе", презентирана като коледен венец, със сигурност ще ви впечатли. 

Свежи чери домати, бейби моцарела и ароматен босилек се съчетават в лека, цветна и изключително елегантна композиция, която е идеална за коледната трапеза или празнично плато. 


Коледен венец "Капрезе"


 Общо подготовка
15-20 мин
Време за готвене

Общо време
15-20 мин
Порции: 4-6

Необходими продукти:
  • 200-250 г мини моцарела (бейби моцарела) или нарязана класическа

  • 300-400 г чери домати (червени и жълти за по-цветен ефект)

  • 2 шепи рукола или бейби спанак

  • 1 връзка пресен босилек

  • 2-3 с. л. балсамов крем или балсамико оцет (глазура)

  • 2-3 с. л. зехтин екстра върджин

  • Сол на вкус

  • Прясно смлян черен пипер (по желание)


1. В голяма плоска чиния подредете руколата във формата на венец, като оставите празно пространство в средата.
2. Разпределете равномерно моцарелата и разполовените чери домати върху зелената основа.
3. Между тях добавете листа пресен босилек за свежест и обем.
4. Полейте леко със зехтин и балсамов крем.
5. Подправете с щипка сол и малко черен пипер, ако го обичате.
6. Поднесете салатата "Капрезе" веднага или съхранявайте в хладилник до самото сервиране.
Добър апетит!
Нова категория Здраве

Коментари