Тези нежни, ронливи сладки са истинска класика в мексиканската кухня и задължителни по време на сватби, Коледа и семейни празници. Те се топят в устата, ухаят на масло и ядки и са щедро оваляни в пудра захар - символ на изобилие, чистота и празничност.
Рецептата за мексикански сватбени сладки е лесна и може би ще ви стане много любима. Към рецептата!
Мексикански сватбени сладки (Polvorones)
Общо подготовка: 15 мин + 20-30 мин охлаждане
Време за готвене: 12-15 мин
Общо време: около 60 мин
Порции: около 20-24 сладки, в зависимост от размера
Необходими продукти:
-
200 г краве масло, меко (на стайна температура)
-
80 г пудра захар + още за овалване
-
1 ч. л. ванилов екстракт
-
250 г бяло брашно
-
100 г фино смлени орехи (традиционно се използва орех пекан; може да използвате орехи или бадеми)
-
1 щипка сол
1. Подготовка на тестото.
В купа разбийте маслото с пудрата захар до кремообразна, пухкава смес. Добавете ванилията и разбъркайте.
2. Сухи съставки.
В отделна купа смесете брашното, смлените ядки и солта. Добавете ги към маслената смес и разбъркайте с шпатула или на ниска скорост с миксер, докато се получи меко, леко ронливо тесто. Не бъркайте прекалено. Това гарантира характерната крехка текстура.

3. Оформяне.
Оформете малки топчета (по около 20-25 г), подреждайки ги в тава, покрита с хартия за печене.
4. Охлаждане.
Поставете тавата в хладилник за 20–30 минути – това помага сладките да запазят формата си при печене.
5. Печене.
Печете сладките в предварително загрята фурна на 170°C за 12–15 минути, докато леко порозовеят в краищата.
Сладките трябва да останат бледи отгоре.
6. Овалване в пудра захар.
Оставете ги да се охладят леко (за 5 минути), след което ги оваляйте обилно в пудра захар.
За по-празничен вид можете да ги овалвате два пъти - веднъж топли и втори път след пълно изстиване.
Ето, че мексиканските сватбени сладки с орехи са готови! Идеални за Коледа, подаръци и празнична маса!
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар