Сельодка под шуба е една от най-празничните, цветни и обичани салати в източноевропейската кухня. Богата на вкусове, слоеве и цвят, тя съчетава херинга, зеленчуци, яйца и нежна майонеза в перфектно балансирано зимно предястие. Идеална е за посрещане на гости, за специални празници и за всички, които искат да внесат уют, традиция и топлина в празничното меню.
Тази богата и цветна салата е част от класическата руска и постсъветска кухня и се сервира масово на Нова година и други празници в Русия, Украйна, Беларус и други страни от региона. Вижте как да си я приготвите:
Сельодка под шуба - класическа празнична салата с херинга и зеленчуци
За салатата:
-
300-350 г осолена херинга (филе), нарязано на кубчета
-
3 средно големи картофа
-
3 средно големи моркова
-
2 средно големи глави червено цвекло
-
1 голяма глава лук, ситно нарязан (за предпочитане червен)
-
4 яйца, твърдо сварени
-
350-400 г майонеза
-
сол на вкус (само при необходимост)
-
черен пипер (по желание)
За украса:
-
свеж копър
-
ситно нарязан пресен лук или див лук
-
няколко зърна нар за акцент



Коментари
Публикуване на коментар