Тези солени топки от крема сирене с чедър, магданоз и хрупкав корнфлейкс са едновременно лесни за приготвяне, свежи и изключително ефектни. Имат мека и кремообразна вътрешност, обвита в леко рехаво хрупкаво покритие, което им придава страхотна текстура и апетитен вид. Идеални са за празнични плата, парти хапки, мезета или като малки гурме акценти на всяка домашна вечеря. Приготвят се без печене и винаги впечатляват с простотата си и красива презентация.
Топки от крема сирене с чедър, магданоз и корнфлейкс
За вътрешността:
-
250 г крема сирене (тип "Филаделфия" или друго мазно и плътно крем сирене)
-
120 г настърган кашкавал (или чедър) - на фино рендe
-
1 скилидка чесън, много фино пресована или 1/3 ч. л. чесън на прах
-
1 щипка черен пипер
-
1 щипка сол (само ако сирената не са достатъчно солени)
За овалване:
-
60-80 г корнфлейкс (грубо натрошен на парченца, не на прах)
-
20-30 г панко или много фини хлебни трохи
-
2-3 с. л. ситно нарязан пресен магданоз
(приблизително с големината на орех). Подредете ги в поднос/плато.

Коментари
Публикуване на коментар