Тиквените мъфини са едно от онези лакомства, които носят истинска есенна магия във всеки дом. Сочни, пухкави и ароматни, те комбинират сладостта на печената тиква с канела, ванилия и щипка топли подправки, които изпълват кухнята с уютен аромат. Тези пухкави тиквени мъфини с аромат на есен са идеални както за бърза закуска, така и за следобедно кафе, а в комбинация с леки тиквени семки отгоре стават още по-привлекателни. Рецептата е лесна, сигурна и подходяща дори за напълно начинаещи – просто смесваш, изпичаш и се наслаждаваш на вкуса на есента във всяка хапка.
Пухкави тиквени мъфини с аромат на есен
Сухи съставки
-
260 г брашно/2 ч. ч. - равни
-
180 г захар (бяла или смес с кафява)/1 ч. ч.
-
1 ч. л. сода бикарбонат
-
1 ч. л. бакпулвер
-
1/2 ч. л. сол
-
1 1/2 ч. л. канела
-
1/2 ч. л. джинджифил на прах
-
1/4 ч. л. индийско орехче
-
1/4 ч. л. карамфил (по желание)
Течни съставки
-
2 големи яйца
-
250 г тиквено пюре (гладко, добре отцедено)/1 ч. ч. плътно напълнена
-
120 мл олио (или 100 мл олио + 20 мл разтопено масло)/1/2 ч. ч.
-
60 мл прясно мляко или айрян/1/4 ч. ч.
-
1 ч. л. ванилия
За декорация
-
тиквени семки
-
пудра захар

Коментари
Публикуване на коментар