Понякога най-вкусните неща се раждат от простотата – малко бутер тесто, шепа сочни чери домати и лъжица крема сирене. Тези мини тартове с бутер тесто са истински празник на цветовете и ароматите, които ни напомнят, че удоволствието от храната не идва само от вкуса, а и от начина, по който я поднасяме.
Ако търсите нещо лесно, ефектно и вкусно за гости или бърза вечеря, тези мини бутер тартове с чери домати и крема сирене са чудесно решение. Приготвят се за по-малко от половин час, но изглеждат като излезли от витрината на малка пекарна.
Мини бутер тартове с чери домати и крема сирене
Време за готвене
18-20 мин
-
1 пакет бутер тесто (около 275 г, охладено, не замразено)
-
150 г крема сирене (тип "Филаделфия")
-
1 с. л. зехтин
-
150 г чери домати (червени и жълти)
-
1 стрък пресен лук (нарязан на ситно)
-
50 г сирене фета или козе сирене
-
1/2 ч. л. сушен риган или мащерка
-
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
-
Свеж босилек за декорация
1. Подготовка на основата:
Разгънете бутер тестото и го нарежете на правоъгълници с размер около 10×7 см. Можете да използвате нож с назъбен ръб за по-декоративен ефект, както е в случая. 2. Оформяне:
Поставете парчетата върху хартия за печене, с която сте покрили тавата, в която ще печете тартовете. По желание направете лек ръб с нож, без да прорязвате напълно тестото - това ще помогне на краищата да се надигнат красиво.3. Крем и подредба:
Намажете всеки правоъгълник с тънък слой крема сирене. Подредете половинки чери домати отгоре, поръсете с натрошена фета, пресен лук, зехтин, риган, сол и черен пипер.4. Печене:
Печете в предварително загрята фурна на 200°C (горен/долен реотан) за около 18-20 минути, докато тестото стане златисто и краищата се надигнат.5. Завършване:
Извадете тартовете и украсете със свеж босилек по желание. Поднесете топли или охладени като лека закуска или предястие.Добър апетит!
Фото вдъхновение: RitaE/Pixabay
Коментари
Публикуване на коментар