Ако търсите бърза и вкусна идея за нещо хрупкаво и с главен герой "сирене", тази рецепта е точно за вас. Сиренето, увито в кори за баница и изпечено до златисто, се комбинира чудесно с фината сладост на меда и лекия аромат на сусама. Приготвя се за по-малко от половин час и е чудесно предложение за закуска, предястие или лека вечеря.
Вижте как да си проготвите сирене в кори за баница с мед и сусам.
Сирене в кори за баница с мед и сусам
Общо подготовка
10 мин
Време за готвене
15 мин
Общо време
25 мин
Порции: 2
Необходими продукти:
-
4 кори за баница
-
200 г твърдо сирене (овче или козе - по избор)
-
2 с. л. разтопено масло или зехтин
-
1 с. л. мед (за сервиране)
-
1 ч. л. черен или бял сусам
1. Загрейте фурната на 200°C (горен и долен реотан).
2. Подгответе сиренето: нарежете го на правоъгълни/триъгълни парчета с дебелина около 1-1.5 см.
3. Увиване: Вземете по две кори за баница, намажете ги леко с разтопено масло и поставете парче сирене в единия край. Увийте като плик, руло или в триъгълна форма.
4. Печене: Подредете увитите в кори парчета сирене в тава, застлана с хартия за печене. Намажете ги отгоре с масло.
5. Печете около 15 минути, докато корите станат златисти и хрупкави.
6. Поднасяне: Полейте леко с мед и поръсете със сусам точно преди сервиране.
В допълнение на рецептата за сирене в кори за баница с мед и сусам, в Густо ни е можете да откриете още много кулунарни изкушения за ежедневното меню, като например, хрупкави бутер банички със спанак и сирене, усукан тутманик със сирене и есенна салата с цвекло, козе сирене, ядки и кълнове.
Добър апетит!
Снимка: Daniela Tentis/Pexels

Коментари
Публикуване на коментар