Нежната сьомга с карамелизирана коричка, положена върху пухкаво картофено пюре и обгърната от ароматни сотирани зеленчуци, е от онези ястия, които впечатляват без излишни усилия. Комбинацията от сочна риба, свежи зеленчуци и картофено пюре прави всяка хапка балансирана, топла и изпълнена с вкус.
Рецептата за печена сьомга върху картофено пюре със сотирани зеленчуци е перфектната рецепта, когато искате нещо елегантно, бързо и без компромис в качеството.
Печена сьомга върху картофено пюре със сотирани зеленчуци
За сьомгата:
-
2 филета сьомга по 180-200 г
-
1 с. л. зехтин
-
1 с. л. мед или кленов сироп (за карамелизация)
-
1 ч. л. соев сос
-
1 ч. л. лимонов сок
-
Сол и черен пипер
-
По желание: щипка чесън на прах, щипка сух копър
За картофеното пюре:
-
500 г картофи
-
40 г масло
-
60 мл прясно мляко (може и повече при необходимост)
-
Сол
Сотираните зеленчуци:
-
2 шепи пресен спанак
-
1/2 червена чушка
-
1/2 жълта чушка
-
1 с. л. масло или зехтин
-
1 скилидка чесън, ситно нарязана
-
Сол
-
1-2 стръка прясен кориандър за финал

Коментари
Публикуване на коментар